• Tips 04.02.2024

  I Norge er det en lang tradisjon for å samles rundt bordet og nyte tradisjonell norsk mat. Lefsa, et delikat og tradisjonsrikt flattbrød, bærer med seg smaken av norsk kultur på hvert eneste lag. Utforsk reisen til lefsa, et lite, men betydningsfullt stykke Norges kulturelle arv.

  Nordland, Sogn og Fjordane

  Nordlandslefse er den søte, tykke lefsen som har vunnet nordlendingenes hjerte. Den lages med ingredienser som lys sirup, margarin, farin, kulturmelk, seterrømme, hjortetakksalt, natron og hvetemel.

  I Sogn og fjordane er to typer lefser vanlig. Den ene er snekalefse, som er tynn og sprø, uten hevingsmiddel. Lefsa lages med råmelk eller melk og litt mel. Dette er vanlig i Nordfjord og indre Sogn.

  Sørlandet

  Denne delen av landet har også sine egne lefsetradisjoner, selv om de ikke er like kjent som de nordlige variantene. Her finner vi lefser laget med lokale ingredienser og teknikker, men det er mindre dokumentasjon om disse tradisjonene.

  Moro rundt bordet

  Betting på nett er blitt en populær form for underholdning blant nordmenn. Det er både morsomt og sosialt å samles over en god middag og deretter kose seg med spenningen med online spill.

  Kjøp gjerne lefse i butikken hvis du skal arrangere spillelag. Tipsene om spill finner du på norskbetting.online

  Posted by Dr. Dorothy Beier @