• Tips 08.05.2019

  Å starte sin egen restaurant kan være en drøm for mange, men samtidig er det avskrekkende med en mengde lover og regler for deg som skal starte din egen bedrift og severe mat og drikke. Men det er overkommelig, ikke la det stoppe deg fra å oppfylle drømmen din.Det er Mattilsynet som har ansvar for å kontrollere restauranter og spisesteder i Norge. Dette betyr mye frihet under ansvar, virksomheten har et eget ansvar for å passe på at internkontroll og rutiner for trygg håndtering er til stede. Mattilsynet utfører kontroller og deler blant annet ut smilefjes til restauranter.

  Økonomi

  Det er ikke nok å ha en visjon og et interesse for mat, for å drive en fremgangsrik restaurant er det viktig med økonomisk teft. Du kan selvfølgelig få hjelp med dette både i oppstarten og regnskap underveis. Det finnes i tillegg ulike former for støtte for nye bedrifter.Dette kan være rådgiving i form av for eksempel oppstartsloser, men også økonomisk støtte. Det er greit å undersøke alt som har med skatt og mva. svært nøye. Det er ekstremt viktig å gjøre det riktig helt fra starten av slik at du ikke får noen økonomiske problemer i etterkant.

  Løsninger for kunder

  Det er viktig å tilby dine kunder et godt produkt, og menyen er noe du bør legge ned en del arbeid i. Pass på å lage en meny som er både kreativ og nyskapende, samtidig som den er oversiktlig for dine kunder og samtidig passende for kapasiteten på kjøkkenet ditt.Når dine kunder skal betale bør det også være en enkel og grei opplevelse for både dine kunder og deg. Som et minimum bør de tilby betaling med kort inkludert kontaktløse kort. Hvis mulig er det også flott å kunne tilby alternativ betaling med for eksempel mobil, klokker eller Vipps.

  Posted by Dr. Dorothy Beier @