• Tips 02.11.2018

  Det finnes mange måter å gå ned i vekt på, og alle metodene kan ha ulike fordeler for ulike mennesker. De ulike diettene har til felles at menneskene som prøver dem må legge om livsstilen og ta sunnere valg. Under har vi samlet, og kort forklart om noen kjente dietter som kan hjelpe deg på vei mot en sunnere livsstil og vektnedgang.

  The Zone diet

  «The Zone diet», eller sonedietten på godt norsk, forklarer mye ut ifra navnet sitt. I denne dietten er målet å dele opp sitt kosthold i prosenter. Normalt skal du prøve å oppnå et kosthold med 40 % karbohydrater, 30 % fett og 30 % proteiner. Dette skal ifølge dietten kontrollere insulinnivåene og vekten på en effektiv måte. I sonedietten er det også et stort fokus på uraffinerte karbohydrater og fett, slik som olivenolje, avokado og nøtter.

  Hvorfor ikke veganisme?

  Veganisme er ikke bare bra for kroppen din, men også for planeten. Ved å bevege seg over til en mer plantebasert diett oppdager flere at det er lettere å få i seg naturlige råvarer, mer fiber, og mindre animalsk fett og hormoner. Dette har gjort det lettere for mange å spise mer, samtidig som de veier mindre.Ved mange dietter, spesielt en fremmed vegansk diett, kan mange oppleve at de ikke spiser nok i forhold til sitt kroppslige behov. Dette kan medføre hurtig vektnedgang og slapp hud. Mange mener da at plastiskkirurgi som for eksempel armplastikk er nødvendig løsning på det problemet.

  Mediterranean diet

  I sørlige Europa er mange kjent for sin vakre hud og slanke kropp. Disse menneskene spiser naturlig en diett som er basert på mye grønnsaker, fersk frukt, bønner, nøtter, korn og olivenolje. Denne dietten er inspirert av dette kostholdet, og den inkluderer også mindre mengder av ost, fisk og vår favoritt: vin.

  Posted by Dr. Dorothy Beier @